Arabisme

Marhaba my friends

M-am apucat să-nvăț araba. Știiiu, zic asta de mult și mereu mă opresc la “ana” dar de data asta (sper să) mă țin de cuvânt. Am început cu numerele pt că mă uit mereu cu el la meciuri în arabă și nu-nțeleg nimic. Mi-am zis că dacă tot mă uit la meciuri măcar să înțeleg și eu care e scorul. Știam de sefer, wa7ad și tnen (că puține echipe dau mai mult de 1-2 goluri) așa că un imbold incredibil m-a făcut să întreb cum număr pan’ la 10. Nu de alta dar Realul îi termina pe ăia de la Betis cu 5-0 și eu habar n-aveam că tre’ să mă bucur.(Da, m-am convertit! La credința în Real Madrid..nu va gândiți la prostii).

eu: “Deci cum zic la 3?”
el (cu ochii la meci): “Tlete. Kus..”
eu: “Tletekus?”
el: “nuuuu. doar tlete. restul știi doar” (kus e începutul unui cuvânt din ăla de-ți zicea mama când erai mic să nu-l pronunți)

Mi-amintesc subit că înjurăturile și “habibi” sunt printre primele cuvinte care le-am învățat de la el. S-ar putea totuși să fi știut de habibi de prin Clona .

eu: “bun deci tlete”. Îmi repet repede în gând sefer, wahad, tnen, tlete (0,1,2,3) și sunt gata să trec la 4. Off, se anunță o oră de învățat taaare lungă printre ratarile lu’ Ronaldo -spre nenorocul lui- și prim-planurile cu Bale -spre norocul meu.

Două reprize și 3 cartonașe mai târziu știam să număr pan’ la 10. Mi-am făcut asocieri în gând, le-am tot repetat și am descoperit CĂ Creierul meu încă mai e capabil să asimileze informații noi. Zic asta mirată pt că eu mereu am crezut că după ce-am absolvit facultatea o să mai folosesc ceaslovul doar ca să omor muște cu el, ca Nică.

Până mă hotărăsc eu să trec la alte chestii mai serioase de învățat vă las cu fata asta care suferă nevoie-mare. Dacă mă apucă durerile de corazon vreodată măcar știu ce să zic. E profă bună.

http://www.youtube.com/watch?v=UjHfABPKLcc

Salam!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s